Welke soorten kralen worden er gebruikt?

 

Voor het maken van onze sieraden maken we gebruik van verschillende soorten kralen. Onder andere werken we met hematite kralen, top facet kralen, glaskralen rocailles, natuursteen kralen, acryl letterkralen, houten kralen en miyuki rocailles.

Wat zijn hematite kralen?

 

Hematite kralen zijn natuursteen kralen en hebben een hoog ijzergehalte, wat ervoor zorgt dat ze na het polijsten een mooi spiegelende glans hebben. Vanwege het hoge ijzergehalte zijn ze ook zwaarder dan andere kralen. Tot maximaal 12mm kun je het bijvoorbeeld in een ketting verwerken maar daarna worden ze echt te zwaar. Daarom kiezen we er dan voor om ze af te wisselen met andere edelsteenkralen zodat de ketting een fijn draagcomfort heeft.

Hematite kralen werken beschermend, aardend en harmoniserend. Concentratie en geheugen worden verbetert, zelfrespect en overlevingsdrang wordt vergroot, wilskracht en zelfvertrouwen worden versterkt.

Bij verslaving(en) en dwangstoornis(sen) is het een uiterst geschikte steen om te dragen. De opname van ijzer en rode bloedlichaampjes wordt gestimuleerd en hematite werkt krachtig op het bloed en helpt bij bloedsomloop problemen zoals bloedarmoeden, aambeien en bloedneuzen. Ook voor kramp in de benen en slapeloosheid is hematite helend.

 

Wat zijn top facet kralen?

 

Facetkralen zijn niet zozeer andere kralen als alle andere glaskralen maar de naam heeft veel meer te maken met de manier waarop ze geslepen zijn. Het is in een facet geslepen waardoor het een mooie chique glanzende uitstraling krijgt en erg kan sprankelen als het gedragen wordt in de zon of in een verlichte ruimte.

Wat zijn glaskralen rocailles?

 

Rocailles zijn kleine, uniform gevormde glaskraaltjes, die verkrijgbaar zijn in verschillende vormen, maten, kleuren en afwerkingen. Misschien ken je ze zelf wel onder een andere naam. Ze worden namelijk ook wel seed beads  of borduurkralen genoemd. Borduurkralen? Jazeker! Doordat ze zo klein zijn, zijn ze heel geschikt voor precisiewerk. Daarbij kan je bijvoorbeeld denken aan weven of dus aan het borduren met kralen. Dit wordt ook wel bead embroidery genoemd. Toch worden ze op dit moment het meest gebruikt bij het maken van sieraden.
Naast de glazen kraaltjes, zijn ze ook verkrijgbaar in metaal of keramiek. Wij gebruiken ze zelf in verschillende maten in onze armbanden, oorbellen en kettingen. En wij gebruiken daar voornamelijk glaskralen voor.

Wat zijn natuursteen kralen?

 

Natuursteen kralen worden door ons veelvuldig gebruikt in onze sieraden om hun mooie uiterlijk en bij sommige kralen ook om de aan hun toegeschreven gunstige werking op de gezondheid. Bijvoorbeeld tijgeroog kralen, de meest bekende tijgeroog kralen zijn de bruin gele tijgeroog kralen. Maar wist je ook dat er blauwe tijgeroog kralen, rode tijgeroog kralen en zelfs zwarte tijgeroog kralen bestaan.  De tijgeroog kraal bestaat zowel in een matte als glanzende versie van de kraal. Ze behoren tot de kwarts familie. Het worden Tijgeroog kralen genoemd omdat de steen een lichtreflectie heeft die aan het oog van een tijger doet denken. Tijgeroog is een beschermende steen die de aandacht naar binnen richt én naar het grotere geheel. De steen beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en geeft inzicht in onszelf en anderen. De steen helpt om afstand te nemen, het overzicht te bewaren, informatie te integreren en je doelen te bereiken. In moeilijke periodes kan Tijgeroog kracht, moed en vertrouwen geven en helpen met interne conflicten, dilemma’s en twijfel. Tijgeroog bevordert rust, werkt pijnstillend en gaat hyperventilatie tegen. De steen heeft een positieve invloed op verkoudheid, astma, ogen, keel, geslachtsorganen en ontspant bij spanningen. De Tijgeroog kraal hoort bij het sterrenbeeld Tweelingen en Leeuw. Daarnaast ook jade kralenJade is een reinigende en beschermende steen (vooral tegen lichamelijk letsel) en zorgt voor harmonie en evenwicht. De steen bevordert zelfverwezenlijking en zelfredzaamheid en helpt om negatieve emoties en irritatie los te laten. Het bevordert, verzorging en tolerantie. Jade stimuleert het bedenken van allerlei ideeën en ook de daadkracht om ze in praktijk te brengen. Fysiek werkt Jade sterk reinigend, brengt allerlei lichamelijke systemen in balans en verwijdert gifstoffen uit het lichaam. Het heeft een positieve werking op nieren en bijnieren, blaas, het zenuwstelsel, vruchtbaarheid en op het bevallen. Jade hoort bij het sterrenbeeld Weegschaal.

 

Wat zijn houten kralen?

 

De houten kralen die wij gebruiken voor onze sieraden zijn van hoge Europese kwaliteit en 100% hout. We hebben ze in Armband 'mix' waardoor we ze in onze sieraden goed kunnen verwerken en elk sieraad daardoor een extra robuust en stoer uiterlijk krijgt.

Wat zijn miyuki rocailles?

 

Miyuki kralen vinden hun oorsprong in Japan. Als grote Japanse concurrent van de Franse kralenproducent kwamen ze in de jaren ’80 met de introductie van de Delica Seed Beads. Een van de voornaamste verschillen met de andere rocailles kralen is de gelijkmatigheid van de kraal en daardoor ook de hoge mate van kwaliteit.