Wat zijn de verschillende soorten rijgmaterialen?

 

 

Wij maken voornamelijk gebruik van elastisch rijgdraad van Beadalon, macramédraad in verschillende kleuren en diktes, verschillende kleuren elastisch draad in verschillende diktes, koord, satijndraad in verschillende diktes en kleuren en leerkoord in verschillende diktes. Afhankelijk van welke armband en bedels of kralen er gebruikt gaan worden, kijken wij welke draad het meest geschikt is om een sterk en stijlvolle armband te creëren.

Wat is macramédraad?

 

Macramédraad is anders als gewoon draad omdat het super stevig is en daardoor geschikt voor verschillende knooptechnieken is. Het ook wordt ook in een dikkere variant tegenwoordig vaak gebruikt voor onder andere plantenhangers te maken of wandkleden.

Macramédraad is stroever als bijvoorbeeld haak of brei garen en daarnaast is het vaak anders gemaakt. Waar haak en breigaren vaak een streng losse garens zijn, zit macramédraad in elkaar geweven of geknoopt. Het lijkt veel meer op touw of is in sommige gevallen zelfs touw.

Bij de keuze voor het juiste macramédraad gaat het vooral om de uitstraling van de armband. Moet het een stoere dikke armband worden of een minimalistische armband met een sierlijke bedel. Materiaal: polyester.

Wat is satijndraad?

 

Satijndraad is weer anders als Macramédraad en gewoon draad. Het heeft een luxe uitstraling door de glans die erop zit. Wij gebruiken het in verschillende diktes en kleuren; afhankelijk van het gewenste eindresultaat. Het is ook geschikt om te knopen waardoor we het ook gebruiken bij armbanden met een schuifknoop. Materiaal: polyester.

Wat is elastisch draad?

 

Elastisch koord is geschikt voor het maken van minimalistische armbanden zodat ze voor veel verschillende polsdiktes passen. Het elastisch koord is in verschillende diktes beschikbaar en kiezen we op basis van de verdere materialen die we gebruiken voor een onder ander een armband. Vaak maken we hierin gebruik van de hoogstaande kwaliteit van Beadalon producten. Dit is een merk van Amerikaanse bodem. Hierdoor kunnen we onze sieraden de mooie afwerking te geven die ze verdienen en de hoogste kwaliteit garanderen.

Wat is leerkoord?

 

Stoer! Sieraden gemaakt van DQ Leer rond 1 mm met een mooie kleur als bijvoorbeeld vintage port royale red. De toepassing van DQ leer in sieraden is ontzettend breed; we rijgen, knopen of wikkelen een mooie armband met een stoer tintje. Ook bij de mannen zijn leren sieraden zeer populair! Steeds vaker zie je een man met een stoere armband van leer om de pols die zijn outfit helemaal afmaakt. Kiezen voor DQ leer is kiezen voor designer kwaliteit. Materiaal: rundleer.

Wat is koord?

 

Met dit trendy geweven koord maken wij voornamelijk fijne minimalistische sieraden vaak superleuk te combineren met onze letterkralen. Materiaal: polyamide